NCZ6Yz0xJmhhc2g9M2IzNzMzMjg4YTg5ZDM5ODJhYTg1YWNiYWQ0MDE3ZDg.thumb

 

Medicii de familie care s-au implicat în anumite măsuri de combatere a pandemiei COVID-19 vor putea obține microgranturi de câte 2.000 de euro, în ediția 2021 a Măsurii 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat pentru IMM-uri.

La prima ediție, din 2020, a Măsurii 1 - microgranturi de capital de lucru, doctorii de familie nu au putut beneficia de ajutorul de 2.000 de euro, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Competitivitate.

Acum, la ediția a doua, din 2021, medicii de familie intră pe lista beneficiarilor.

În acest sens, Ministerul Economiei a trimis o adresă Colegiului Medicilor, intrată în posesia StartupCafe.ro. În această adresă, sunt invitați să aplice la Măsura 1 și medicii care sunt organizați ca persoană fizică autorizată (PFA) sau cabinet medical individual (CMI) și care s-au implicat în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19.

În adresă, Ministerul Economiei precizează că medicii de familie își pot semna și ștampila singuri, cu propriul CMI, Adeverința PFA/CMI implicate în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19.

„Față de sesiunea anterioară, medicii de familie implicati transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19 se pot inscrie si pot completa si transmite Anexa 3 la procedura programului pentru a beneficia de ajutorul financiar nerambursabil” - a precizat Ministerul Economiei.

Bugetul rămas pentru ediția a doua a Măsurii 1 este de 65 de milioane de euro.