photo 1574170609519 d1d8d4b71f60

 

Startup-urile românești care dezvoltă tehnologii inovatoare în domenii legate de protecția mediului se pot înscrie la o competiție organizată de BASF, cu premii în bani și oportunități de investiții ulterioare. Se pot înscrie startup-uri care dezvoltă tehnologii în 3 mari sectoare: energie curată (exemple: soluții de eficiență energetică, energie regenerabilă, reducerea emisiilor de carbon din sistemele de încălzire, promovarea tehnologiilor cu zero emisii etc.); farm to fork (exemple: soluții pentru agricultura de precizie, tehnologii digitale în ferme, protecția culturilor, sisteme agricole sustenabile etc.); economie circulară ( exemple: soluții digitale de reciclare, plastic biodegradabil, reciclarea bateriilor, produse și servicii bazate pe consum eficient de resurse etc.).

Competiția are o fază națională și una regională. În acest an, sunt invitate la concurs startup-uri din: România, Austria și Ungaria, Bosnia-Herțegovina, Croația, Serbia și Slovenia, Grecia, Bulgaria, Cehia și Slovacia.

În prima parte a concursului, cea națională, vor fi selectate 5 startup-uri, în urma înscrierilor. Acestea vor avea ocazia să-și prezinte ideea tehnologică în fața unui juriu național, iar câștigătorul pe țară va primi și un stimulent de 2.500 de euro brut. În faza regională, câștigătorii din faza națională vor participa la BASF Innovation Hub 2021 Grand Finale și vor avea ocazia să-și prezinte ideea de business în fața unei audiențe mai mari, având oportunitatea de a obține eventuale investiții. De asemenea, câștigătorul marii finale va primi și un premiu de 5.000 de euro.

BASF este considerată cea mai mare companie de produse chimice din lume. În 2020, gigantul german a făcut vânzări de 59,1 miliarde de euro și profit impozabil de 3,6 miliarde de euro. www.startupcafe.ro