TABEL PDF page 0001

 

          În ceea ce privește calendarul estimativ pentru lansarea sesiunilor de depunere a proiectelor pentru anul 2021, acesta a fost lansat recent atât pe pagina de internet a Agenției pentru Finanțarea Investițiilor rurale, cât și pe pagina Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale, perioada estimativă septembrie 2021.

          Submăsura 6.2.  „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” are ca scop principal sprijinirea investițiilor facilitării diversificarii prin înființarea și dezvoltarea de microîntreprinderi și întreprinderi mici în sectorul non-agricol din zonele rurale, în vederea unei dezvoltări economice durabile, creării de locuri de muncă și reducerii sărăciei în spațiul rural. Obiectivele principale ale submasurii se bazeaza pe incurajarea mentinerii și dezvoltarii activitatilor traditionale; diversificarea economiei rurale prin cresterea numarului de microintreprinderi, cresterea locurilor de munca si crearea de noi activitati non-agricole. Aceasta submasura se lanseaza in luna septembrie iar, suma alocata este de 50 000 000 euro din fondurile de tranzitie.

          Submasura 6.4. „Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole” urmareste sprijinirea microintreprinderilor si intreprinderilor mici din mediul rural, care isi creeaza sau dezvolta activitati non-agricole in zonele rurale.  Printre obiectivele acestei submasuri se afla: stimularea mediului de afaceri din rural si dezvoltarea activitatilor non-agricole existente.

Submasura 6.4. se lanseaza in luna septembrie iar, suma alocata este de 100 000 000 euro.