9601 - Spălarea şi curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană

Această clasă include:

  • spălarea şi  curăţarea uscată, călcarea etc., a tuturor tipurilor de articole de îmbrăcăminte (inclusiv din blană) şi textile, utilizând echipamente mecanice, manuale sau maşini cu auto-servire ce funcţionează cu monede, pentru publicul larg sau pentru clienţi industriali sau comerciali
  • colectarea şi livrarea lenjeriei
  • şamponarea carpetelor şi covoarelor; curăţarea draperiilor şi a perdelelor, la domiciliul clienţilor sau nu
  • curăţarea rufăriei, uniformelor de lucru şi altor articole similare, de către spălătorii

Spălarea şi curăţarea (uscată) articolelor textile şi a produselor din blană este un proiect de succes in 2017 pe programul Start-Up Nation.

Acest proiect poate acumula maximul de puncte: 100. In cadrul acestui tip de activitate, caracterul inovativ poate fi demostrat prin tehnologiile de ultima ora folosite.

Desfasurarea unei astfel de activitati de Spălare şi curăţare  (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: Masina de spalat rufe, Uscator cu incalzire electrica, Calandru industrial, Masa de scos pete, Cantar platforma din otel si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.

Acest proiect a beneficiat de fonduri nerambursabile de aproximativ 200.000 lei.