1085 - Fabricarea de mâncăruri preparate

Această clasă include fabricarea de mâncăruri gata pregătite (adică preparate, condimentate şi gătite).  Aceste mâncăruri sunt de obicei ambalate şi etichetate pentru a fi revândute. Această clasă nu include mâncărurile preparate pentru consumul imediat, ca atare, în restaurante. Pentru a fi considerat un fel de mâncare, preparatul trebuie sa conţină minimum doua ingrediente distincte (fără condimente)

Această clasă include:

  • fabricarea mâncărurilor din carne, inclusiv carne de pasăre
  • fabricarea mâncărurilor din peşte, inclusiv peşte cu cartofi prăjiţi
  • fabricarea mâncărurilor preparate din legume
  • fabricarea de pizza congelată sau altfel conservată

Această clasă include de asemenea:

  • fabricarea de specialităţi locale şi naţionale

Fabricarea de mâncăruri preparate este un proiect de succes in 2017 pe programul Start-Up Nation. Acest proiect poate acumula maximul de puncte: 100. In cadrul acestui tip de activitate, caracterul inovativ poate fi demostrat prin tehnologiile de ultima ora folosite si prin punerea la dispozitia clientilor o gama cat mai variata de produse necunoscute pe piata inca.

Desfasurarea unei astfel de activitati de Fabricare de mâncăruri preparate presupune inchirierea unor spatii adecvate. Achizitionarea prin proiect a unor echipamente specifice si existenta cunostintelor necesare desfăsurarii unei astfel de activităti, sunt vitale pentru succesul afacerii.

Prin proiect se pot achizitiona echipamente precum: Selfcooking center, Cuptor combi steamer, Friteuza electrica, Feliator mezeluri, Masina spalat vase, Camera frigorifica, Blender, Masina automata de vidat si multe alte echipamente necesare acestui domeniu.

Acest proiect a beneficiat de fonduri nerambursabile de aproximativ 200.000 lei.